Hva er et ferielån?

Ferielån er det samme som et forbrukslån. Altså et usikret lån banken ikke bryr seg om hva du bruker pengene på.

Betingelser for å få ferielån

For å få lån i Norge per i dag kan du ikke ha noen betalingsanmerkninger, og helst ikke noen aktive inkassosaker.

I tillegg må du som regel også ha en viss årsinntekt for å kunne søke om forbrukslån. Kravet om årsinntekt ligger på ca. 150 000 kr - 200 000 kr.

Det er også andre standarder en må oppfylle for å få usikret lån, som å ha bodd i Norge de siste 3 årene. Krav for å få usikret lån er ofte enklere å oppfylle enn krav for å få sikrede lån. Du slipper f.eks. å stille med egenkapital eller pant for å få et lån uten sikkerhet.

Hvorfor ferielån?

Det er flere fordeler ved å ta opp et ferielån.

Med et forbrukslån kan du som oftest låne opptil 600 000 kroner.

Det er relativt enkelt å få innvilget et forbrukslån, i tillegg kommer pengene raskt inn på konto. Selve søknadsprosessen er ikke tidkrevende, og man kan enkelt gjøre det på få minutter.

Du kan også disponere forbrukslån slik du ønsker. Dermed kan du få oppfylt feriedrømmen din neste sommer, uavhengig hva den måtte inneholde.

Mulige ulemper ved ferielån

Rentene på forbrukslån er høyere enn på sikrede lån. Du må forvente å få en rentesats på mellom 10% - 25% selv om den renten du får settes i forhold til din betalingsevne og betalingsvilje.

Ferielån koster mye penger, derfor er det viktig at du er sikker på at du klarer å betjene lånet. Siden du ikke stiller med sikkerhet i lånet er også rentene høyere, dette gjør at lånet koster deg mer enn et lån med sikkerhet.

Hvem skal jeg søke ferielån hos?

Du kan søke ferielån hos mange forskjellige banker og aktører, og det kan være vanskelig å vite hvilken som vil være best.

En mulighet for å hjelpe med dette er å bruke en låneformidler. Da legger du inn det lånebeløpet du ønsker å søke om også får du tilbud fra forskjellige aktører i retur, som gjør det enklere for deg å sammenligne tilbud.

Å benytte seg av en låneformidler er gratis og ikke bindene.

Hvordan håndtere nedbetalingen på forbrukslån på best mulig måte?

Det er viktig at du har god oversikt over økonomien din. Det vil si at du vet hvor mye du har å rutte med etter alle utgifter og nødvendig forbruk er betalt.

Du bør også ta nedbetalingstiden med i baktanken når du bestemmer deg for aktøren du tar opp ferielån fra.

Å ha et månedlig budsjett kan være til stor hjelp når du skal vurdere en nedbetalingsplan som passer deg best.

Kredittkort i stede for ferielån?

Lurer du på om du helle kan benytte deg av et kredittkort i stede for å ta opp et ferielån? Under forklarer vi deg fordelene og ulempene ved dette;

Trenger du å finansiere ferien kortsiktig? Da kan et kredittkort fungere bedre enn et forbrukslån. Hvis du betaler tilbake pengene innen vinduet med gratis nedbetalingstid, slipper du å betale renter.

Kredittkort vil derfor være en stor fordel om du har mulighet til å betale tilbake pengene før renter blir påkrevd.

I tillegg til at det er et rentefritt vindu på ca. 6 uker, får du også andre fordeler ved å bruke kredittkort på ferie.

Kredittkort gir deg sikkerhet om du skulle bli svindlet, da du ikke bruker dine egne penger og det finnes spesielle rettigheter rundt dette, også i forhold til forsikring.

Ulempen er at om du ikke rekker å betale tilbake pengene må du forvente å betale mellom 20% - 30% i renter. Det kan derfor bli veldig dyrt.

Husk å planlegg nedbetalingstid godt!

Det viktigste du bør gjøre før du evt. tar opp et ferielån eller benytter deg av kredittkort til feriering er at du planlegger økonomien

Dette kan du gjøre ved å sette opp et budsjett så du er sikker på at du har nok penger å rutte med til å ta opp et forbrukslån. Du må i tillegg være sikker på at du kan betjene den effektive renten på lånet. Effektiv rente inneholder den totale kostnaden du må betale.

Så lenge du klarer å betjene pengene du låner kan du begynne å planlegge drømmeferien din!

Refinansier dine forbrukslån og kredittkort